Zelfacceptatie

ZelfacceptatieZelfacceptatie kan een lange weg zijn. Jezelf accepteren zoals je bent, eigenlijk is dat waar we ons hele leven mee bezig zijn, maar niet bij stilstaan. Best een vreemde gewaarwording, dat we hier zo druk mee zijn. En het aan de ene kant eerst helemaal niet weten.

Zelfacceptatie in een maatschappij waar we constant prikkels binnen krijgen die ons vertellen, wat beter is, mooier, slimmer. En daar sta jij dan. Wie ben je, wat wil je, pas je wel in die plaatjes? Of moet je van jezelf heel veel aan jezelf veranderen om te worden zoals je het elke keer voorgeschoteld krijgt.

Als kind begint het al. De boodschap die je meekrijgt is, doe het goed. Wordt de beste. Dat jou een gevoel kan geven, de lat voor jezelf steeds hoger neer te leggen, met alle gevolgen van dien. Ongemerkt neig je dan naar perfectionisme en kom je nooit waar jij van jezelf van vindt, om uit te komen. Want wanneer is het goed?

Dit alles kan je weghalen bij zelfacceptatie, en is doodzonde. De hele dag streven alles goed te willen doen. Van jezelf geen fouten te mogen maken. Er altijd goed uit te willen zien en hopen dat anderen zien hoe goed of jij je best doet.

Wel eens bij stilgestaan dat dit zeer uitputtend kan zijn. En jij daardoor volledig opgebrand kan geraken. En niet alleen dat. Ook relaties hierdoor niet willen lukken. Je werk ook niet voor jou de plek is waar je kunt aarden. Dat dit alles zo ongelooflijk veel teleurstellingen met zich mee kan brengen. Dat jij op een gegeven moment van de radar verdwijnt.

Allemaal tekenen dat er geen sprake is van enige zelfacceptatie. Wat is dat dan zelfacceptatie? Wij van Spiritueel Zandvoort, leggen het graag aan je uit. Neem bijvoorbeeld paragnost Mieke, die werkzaam is bij dit spirituele centrum. Zij is bij uitstek iemand die jou kan uitleggen en vertellen hoe of je jezelf kan gaan leren accepteren.

Wat is zelfacceptatie dan eigenlijk? Het is met een goed gevoel over jezelf denken. Dat is het in de kern. Stel je jezelf vragen als, doe ik het wel goed genoeg. Vind de ander mij echt wel leuk? Dan is er nog werk aan de winkel op gebied van zelfacceptatie. En paragnost Mieke, maar ook medium Martina, beiden werkzaam bij Spiritueel Zandvoort kunnen jou op weg helpen jezelf meer en meer te gaan accepteren. Je zult de voordelen direct in het dagelijks leven er van ondervinden.

Hoe komt het dat we er zoveel moeite mee hebben? Alles is eerst gericht op dingen en mensen buiten onszelf om. Daar kijk je naar, daar wil je het goed voor doen. Als je in je kindertijd gehoord had hoe bijzonder of je was en dat je pas moet geven als je er je goed bij voelt. Dan had je de weg naar zelfacceptatie niet hoeven te doorlopen.

De mediums en paragnosten van Centrum Zandvoort zijn allen zeer bedreven om jou er bij te helpen. Waardoor de weg, die lang kan zijn, je zo een stuk korter kunt maken. Waarom zou je dat doen?

Je wilt toch niet zo meer leven? Dat je jezelf wegcijfert, anderen altijd voor laat gaan. Je wilt toch een goed gevoel hebben bij de dingen die je doet. Kunnen lachen om iets wat een keer uit de hand loopt? Je wilt toch niet meer zo hard voor jezelf zijn en jezelf afwijzen? Allemaal tekenen dat je nog zoekende bent, en op weg bent jezelf te gaan accepteren.

Neem gerust eens contact op met paragnost Mieke of medium Martine van Spiritueel Zandvoort. Zij laten je inzien welke voordelen zelfacceptatie allemaal in petto voor jou heeft.