Verharding van de maatschappij

warm hartNaast slim zijn hoort een warm hart. De maatschappij wordt ruwer, laten we het woord onaardig gebruiken. Er is sprake van een verharding. Wij van Spiritueel Zandvoort, weten waarom dit gebeurt. De mens is slimmer en slimmer geworden, maar heeft daarbij hele belangrijke aspecten genegeerd. Je kunt nog zo slim zijn, maar zonder een warm hart, loop je toch echt een keer vast.

De slimheid van de mens wordt gestimuleerd. Dit is al eeuwenlang aan de gang. Aandacht aan menselijkheid, liefde, verbinden en hoe je dat doet, is nog nooit onderwezen. Daar onderwijzen mediums en paragnosten je in, op het moment dat je als slim mens bent vastgelopen. Dan weet iedereen Spiritueel Zandvoort te vinden.

Slim zijn, je brein ontwikkelen. Het liefst slimmer zijn dan de rest, dat is het streven al eeuwenlang van de mens. We hebben er heel veel mee bereikt, wat ongelooflijk mooie dingen heeft opgeleverd. Denk aan de gezondheidszorg. Als mensen niet zo slim waren geweest op dit vlak, zouden we niet steeds ouder en ouder worden. De ontwikkeling van het internet, computers, auto’s, vliegtuigen, het kan eigenlijk niet op. Het heeft zijn voordelen, maar elk voordeel, heeft ook een nadeel en dat begint ons voor de voeten te lopen.

Zit er een plafond aan, aan ons brein? Aan slim zijn, het zou zomaar kunnen. Als we slim zijn, zonder een warm hart, zijn we niet slim genoeg. We redden het dan niet van de natuur. Waarvan de slimme mens denkt dat die hem in zijn macht kan hebben en houden.

En daar ligt het antwoord reeds in verscholen, geven mensen die spiritualiteit hoog in het vaandel hebben staan, aan. Onze slimheid kan ons ook voor de voeten gaan lopen, dan grijpt iets in. Daar is geen enkel slimmigheid tegen opgewassen.

Om terug te komen op de verharding van de maatschappij. Het is nodig, alhoewel niemand zal zeggen, wat fijn dat dit gebeurt. Wij van Spiritueel Zandvoort zeggen dat wel. Altijd tegendraads die spirituelen. Ze weten het altijd beter. Nee hoor, ze hebben een warm hart en een antenne. Een zogenaamde maatschappelijke antenne, die heel goed staat afgesteld.

Laat het maar gebeuren, wat er nu gebeurt, het is nodig. Zodat de mens, die zo nodig slimmer moet zijn dan de rest, op een gegeven moment wordt teruggefloten. De natuur tegen je keren, door slimmer te zijn, is nog niemand gelukt. Dat zie je aan aardbevingen, overstromingen. Maar ook aan iets anders.

Er is een alles omvattende kracht, die geen haast heeft, want die is er altijd en zal er altijd blijven. Die altijd het beste met de mens voor heeft, alleen de mens zelf niet weet en op een gegeven moment de mens iets zal gaan duiden. Als je zo doorgaat, dan grijp ik in zegt die alles omvattende kracht. Dan hebben jullie het te bont gemaakt. Elkaar afgemaakt, het natuurlijke uit de mens gehaald. Als je je alleen richt op de ontwikkeling van je brein.

En daar staan we nu zo ongeveer, voor een enorme ommekeer. Een slim mens kan niet zonder een warm hart. Zonder dat warme hart, je innerlijke antenne, ga je aan je eigen natuur voorbij. Een mensenleven kan niet zonder liefde. We hebben niet voor niets een empathisch vermogen.

Alleen zien wij, van Spiritueel Zandvoort dat het empathisch vermogen van de mens steeds minder aandacht aan wordt besteed. Dan grijpt de kracht in, de liefde gaat mensen laten lijden. Dat klinkt heel gek en toch is het zo. Kijk maar om je heen. Hoeveel mensen zitten vol met angsten? Staan op de wachtlijst voor een behandeling. Zitten er psychisch compleet doorheen. Hebben vele relaties en vinden het geluk niet. Mensen die elkaar afmaken vanuit blinde woede. Het gebeurt niet zomaar. De reden is, alleen slim zijn ontwikkelen, worden we ingehaald door een power, een kracht die zijn weerga niet kent. We zullen moeten voldoen aan deze kracht. Die heeft namelijk niemand in zijn macht. Die haalt juist de macht uit de mens! Die kracht heeft een naam. Liefde.