NLP oftewel neurolinquïstisch programmeren

herprogrammerenNLP oftewel neurolinquïstisch programmeren kan het gevaarlijk zijn? NLP, waarschijnlijk heb je hier wel eens van gehoord. Het staat voor  neurolinquïstisch programmeren. Het is een systeem waarbij je een ander kunt herprogrammeren. Maar zoals het met alles is, heeft het een positieve kant, namelijk jezelf herprogrammeren, zodat je leert op een andere manier te kijken, te doen en te communiceren. Maar wel eens bij stilgestaan dat NLP ook gebruikt kan worden om de mens juist te willen herprogrammeren, om zo dingen te gaan doen, die er voor zorgen mensen meer in hun macht te krijgen?

Is NLP gevaarlijk? Nee, lees je dan op google. In feite is dat ook zo. Het herprogrammeren heeft als doel jou er beter van te laten worden en zijn. Maar ja, er zijn ook mensen die het op een foute manier gaan gebruiken. Helaas zit er aan alles altijd 2 kanten.

Als jij constant een bepaalde reclame ziet, waarin je wordt aangezet tot een bepaalde aankoop. Op een gegeven moment heb je deze boodschap zo vaak gehoord, dat je nieuwsgierigheid is gewekt en je de aankoop gaat doen. Dit is NLP op een negatieve manier toepassen.

En wij van Spiritueel Zandvoort zien dus dat NLP wel degelijk gevaarlijk kan zijn. Wat denk je van een partner die in het begin heel charmant is, die jou werkelijk in alles de hemel in prijst. Die aangeeft, had ik je maar eerder ontmoet, dan was mijn leven niet eerder zo’n hel geweest.

Jij denkt, wat een geschenk uit de hemel. Je bent geherprogrammeerd. Hij heeft je waar hij je wilt hebben, als was in zijn handen. Als jij eenmaal je hart hebt weggegeven, begint deze partner jou te manipuleren en te chanteren. In deze is NLP dus op een verkeerde en gemene manier toegepast.

Overheden doen het ook. Die worden geïnstrueerd door psychologen. Die weten precies waar de mens ontvankelijk voor is. Voor positieve boodschappen. Als je de positieve boodschap hebt gehoord, hoor je daarna niet meer welke voorwaarden er aan worden gesteld. Dan is er dus ook NLP toegepast. Je wordt als het ware geprogrammeerd. Ze kunnen hun boodschappen ook zo brengen, dat jij zo angstig wordt en wel iets gaat doen wat zij willen dat je gaat doen. Ze communiceren met een dusdanige beïnvloeding, dat je niets anders rest dan. Ze weten dat veel mensen hier ontvankelijk voor zijn.

Gelukkig gebeurt dit lang niet altijd en is de intentie van NLP een hele positieve, laten we dat vooral niet vergeten. Wij van Spiritueel Zandvoort willen alleen ook de andere kant van het verhaal schetsen.

De intentie van NLP is namelijk:

•       Sneller conflicten oplossen

•       Beter en effectiever kunnen communiceren

•       Relaties aangaan met diepgang

•       Beïnvloeding van de omgeving

Kijk eens goed wat NLP doet? Van jou een mens maken die niet meer op zijn mondje is gevallen. Die op een dusdanige manier kan communiceren dat niemand jou nog de mond kan snoeren. Maar ook dat je met woorden anderen kunt beïnvloeden. Oftewel herprogrammeren.

De bedoeling is uiteraard een positieve. Als jij verlegen bent, wegduikt, weinig lef en durf hebt, is NLP zeker aan te raden. Alleen kan NLP dus ook worden toegepast om mensen iets wijs te maken, wat niet goed voor ze is. Als het ware een schuldgevoel worden aangepraat en dus overstag gaan. Terwijl dat volledig tegen hunzelf indruist.

Dan wordt het gebruikt als een machts- en pressiemiddel. Wees dus alert op anderen. Gebruik je gevoel, dat zegt je of er sprake is van NLP in de juiste of de verkeerde vorm. Advies van Spiritueel Zandvoort in deze. Volg ten alle tijden je gevoel wat voor jezelf het beste is.