Verschil tussen tijd en geld

Wat is het verschil tussen tijd en geldWat is het verschil tussen tijd en geld. Wat maakt het leven nou echt mooi? Tijd of geld? Waar zijn onze gedachten constant op gericht? Op tijd of op geld. Om misschien wel op beide. Er is een groot verschil tussen tijd en geld. Van geld weet je precies hoeveel of je hebt, van de tijd niet.

Dat maakt het leven nu juist zo mooi, of juist niet. Wat heb je aan geld, als je geen tijd meer hebt. Waarom je druk maken over hoeveel geld je hebt en nog wilt krijgen, als je de tijd die je hebt, niet goed spendeert.

Er is een heel groot verschil tussen tijd en geld. Van geld weet je alles, van de tijd niet. En wat wil de mens weten, als die in paniek is en in de stress. De tijd! En die weet niemand. Want tijd bestaat niet. Net als liefde, dat bestaat in wezen ook niet. Het is immers niet grijpbaar.

Zowel tijd als liefde is iets onzichtbaars en dan zie je dat we ons eerder druk maken over geld en pas als ons leven vervelende omstandigheden gaat krijgen, we ons druk gaan maken over de tijd. Vaak heeft dat dan met de liefde te maken. Liefde kent geen tijd. En heeft niets met geld.

Liefde is er en is oneindig, dat is goud. Dat is het kostbaarste wat er is, goud is meer waard dan geld. Maar dat denken we niet bij na, die kennis wordt ons niet meegegeven. Als liefde oneindig is, valt tijd en geld weg. En nu maken we geld belangrijk. En tijd staan we niet bewust bij stil. We hebben als mens zelfs vaak onvoldoende tijd voor ons gevoel. Dat klopt wel in de kern, want ieder mens zijn aardse tijd houdt een keer op. Dan zou tijd toch veel belangrijker moeten zijn dan geld!

Het grootste verschil tussen tijd en geld, zeggen de mediums en paragnosten van Spiritueel Zandvoort, is dat geld zichtbaar is en tijd niet. Mediums en paragnosten zien de waarde van de tijd en die is velen malen groter dan de waarde van het geld.

Hoe komt het dat de mens het omdraait? Dit is in de loop van de tijd zo gegroeid. Geld geeft een bepaalde macht, als je het hebt. En zo ontstond vanzelf het machtige geld. En de honger naar meer.
En die honger maakt de mens naar de knoppen. Op een gegeven moment kan die niet meer. Die heeft jaren van zijn kostbare aardse leven gegeven om maar dat rotgeld te verdienen waar die van kon leven.

En zijn tijd? Ja die is weg, die komt nooit meer terug. Daar hebben op een gegeven moment zoveel mensen zo ongelooflijk veel spijt van. Dat besef komt er vaak pas, nadat ze zonder geld zijn komen te zitten. Maar vaak ook, nadat liefde uit hun leven is verdwenen.

Maar we schreven al, dat liefde oneindig is, en niet kan verdwijnen. Liefde is er in overvloed, altijd. Ook al heb je geen stuiver. Zie je dat de mens het leven heeft omgedraaid. En dingen belangrijk heeft gemaakt, die dat helemaal niet zijn.

Dat we dit diep van binnen allemaal stuk voor stuk weten, maar er zo ver vanaf staan met onze kennis die we meekrijgen. Dat het lang duurt voordat we wakker worden. De spiritueel hulpverleners van Spiritueel Zandvoort zien dit met lede ogen aan. Iedereen die met hun contact zoekt, daarvan weten ze, die is vastgelopen.

Die heeft zichzelf aan alle kanten te kort gedaan. Wat logisch is, ze wisten het niet. Net zo goed als veel spiritueel hulpverleners van Spiritueel Zandvoort het ook eerst niet wisten. Na een diep dal volop tegenslagen, zijn ze gaan inzien wat nu echt belangrijk is in het leven, wat goud is.

Dat is de tijd, waarvan je niet weet hoe veel je daar van hebt. En dus des te meer reden om de tijd die je is gegund in en vanuit de liefde te leven.