In welk rijtje pas jij

In welk rijtje pas jij?In welk rijtje pas jij? Gevormd, gekneed en dan volwassen. Je best gedaan, dwars gelegen, niet geluisterd, wel geluisterd, gelogen, bedrogen, boos geworden, vriendje verloren, liefdesverdriet, ruzie met ouders, wie kent het allemaal niet.

Het hoort erbij en zeker als je kind, puber bent. En dan, dan ben jij jij, althans dat is de bedoeling. Maar ben je wel jij, of ben je iemand die in een rijtje past? Misschien wel in een rijtje wilt passen, anders voel jij je niet jij.

Is het wel de bedoeling om in een rijtje te passen? Of is het dat jij er voor zorgt jezelf te zijn en dat dat kan betekenen dat je al die rijtjes maar niets vindt? Mensen zijn er in soorten en maten en dan denken wij altijd aan de buitenkant van een mens. Niet aan de binnenkant, aan iemand zijn karakter en gedrag.

Op de een of andere manier zit dat helemaal niet in ons systeem. Dat komt wel, later, als jij in de gaten begint te krijgen, dat er geen enkel rijtje bij je past. We worden zo gevormd dat we eigenlijk allemaal toch op een bepaalde manier hetzelfde denken en doen. Daar is het gehele systeem op gebaseerd.

Je wordt opgevoed, je gaat naar school, komt niemand onderuit, je leert daarna een vak en klaar ben je. Nou dan wil je dolgraag in een rijtje passen hoor. Want stel je voor dat mensen je niet willen. Leuk vinden, met de nek aankijken. Dat wil toch niemand. We willen erbij horen.

Dus doe je automatisch heel erg je best. Maar je best doen, wil niet zeggen dat het jou voedt. Wel met een boterham, die krijg je wel op de plank. Maar voeden in de zin van dat wat je doet en zoals je het doet, jou gelukkig maakt, komt niet bij je op. Als je maar in dat rijtje past, dat is je goal.

Naarmate het leven vordert, kom je er vanzelf achter. Rijtjes bestaan helemaal niet. Dat kan niet, want jij wilt jij zijn. Niemand past in een rij. Jij kwam erachter toen je alles verloren was wat je dierbaar was in je leven. Je stond letterlijk met legen handen en je belde out of the blue een consulent van Spiritueel Zandvoort. Jij wist het niet meer. Je was de weg volledig kwijtgeraakt. Je leven lang je best gedaan, zoals het je was meegegeven. En toch met lege handen.

Je hebt gebeld met medium Eleonora en een super fijn, maar zeer verhelderend gesprek mee gehad. Je ogen waren open gegaan, toen je dit medium van Spiritueel Zandvoort sprak. Je had zo je best gedaan in een rijtje te willen passen, dat je met grote passen volledig aan jezelf voorbij gelopen was.

Medium Eleonora kon de vinger precies op de juiste plek neerleggen. Ze schetste een beeld van je dat exact klopte. En toen gaf ze aan. In welk rijtje pas jij? En daar kon je geen antwoord op geven.

Sterker nog, je had nog nooit stilgestaan bij het idee dat je bezig was de hele tijd in een rijtje te willen passen. Maar door het gesprek kwam je er achter dat juist dat willen passen ergens in, je met lege handen was komen te staan.

Nu weet je beter. Je gaat je eigen leven opbouwen en ja, dat gaf medium Eleonora ook al aan. Dat is moeilijk. Want de manier waarop je nu er gekomen bent, die manier zul je af moeten leren. En te leren luisteren naar je eigen innerlijke stem.

Maar medium Eleonora van Spiritueel Zandvoort laat je niet in de steek. Je mag haar altijd bellen om even geholpen te worden om het eigen pad recht in het vizier te houden. Je doet het alleen en af en toe zoek je een uitstekende hand op. Dat mag van jezelf. Dan kies je voor jezelf!