De liefde gaat tegenwoordig niet meer door de maag

De liefde gaat tegenwoordig niet meer door de maagDe liefde gaat tegenwoordig niet meer door de maag. Vroeger maakte je je partner gelukkig met zijn lievelingseten. Tegenwoordig is op elke hoek van de straat lievelingseten te koop. De liefde gaat door de maag, kun je wel schrappen. En als we dit doortrekken naar liefde. Is niet alleen lievelingseten op elke hoek van de straat te koop. Liefde ook!

En dat maakt de juiste partner vinden en het samen voor langere tijd gezellig en fijn hebben, momenteel best heel ingewikkeld. Je moet daar zelf echt wel het een en ander in huis hebben, wil je een gedegen keuze kunnen maken. Je niet verbinden met de eerste de beste die je leuk vindt.

Want zorgen voor een partner is echt niet meer van deze tijd. Zorgen voor elkaar wel. Wat daarnaast ook zeer belangrijk is, een potentiƫle partner zien als een hele belangrijke toevoeging in je eigen hele belangrijke leven.

Een leven dat jij heel bewust en zorgvuldig bent gaan invullen en je eigenlijk voor niets en niemand wilt inleveren. Als je je er van bewust bent dat het jouw leven is, dat jij de vrijheid hebt om te doen en te laten wat je wilt. Daarbij vanuit een volwassenheid en volwassen wijsheid in het leven staat. Waarbij je je terdege bewust bent, dat de enige die verantwoordelijk is voor zijn leven, jijzelf bent.

Dan zul je zien, is het tegen het lijf lopen op de hoek van de straat van een leuke partner die dit begrijpt en ook zo in het leven staat, een knap staaltje werk. Want die partner moet veel in zijn mars hebben, wil jij jouw kostbare leven met deze partner willen gaan delen.

Zorgen voor de ander is er niet meer bij. Wel er voor elkaar zijn en dat zijn hele duidelijke verschillen. Je verwacht van de ander dat die zichzelf ook serieus neemt en dat die niet op de hoek van de straat liefde zoekt. Dat die ook begrijpt dat de liefde niet meer door de maag gaat en jullie allebei verantwoordelijk zijn voor het in standhouden van de liefde binnen de relatie.

Dit is een relatie anno 2021. Die op heel veel punten verschilt van een relatie van vorige generaties. We zijn aan het shiften zegt paragnost Geziena van Spiritueel Zandvoort. Van alles voor een andere over hebben, een gespreid bedje aanbieden, waarbij de rolverdeling is, als de een zit in de ouderrol en de ander in de kindrol, zoals we dat in de psychologie noemen, niet meer aanwezig zal zijn.

De nieuwe tijd vraagt om 2 partners, die ieder hun eigen leven leiden. Die ieder voor zich heel goed begrijpen dat ze pas tot een liefdesrelatie over zullen gaan, als er iemand op hun pad komt, die ook leeft vanuit eigenliefde.

Dat betekent dat spiritualiteit, zegt paragnost Geziena van Spiritueel Zandvoort, eindelijk de plek gaat krijgen die het al eeuwen verdient. We zijn er nog niet, er is nog een lange weg te gaan, maar we zien een kentering. Deze kentering wordt ingegeven door wat er in de buitenwereld zich afspeelt, zegt paragnost Geziena van Spiritueel Zandvoort.

Liefde is net als plastic een wegwerpvoorwerp geworden. Vroeger was er geen sprake van eigenliefde, al denken we dat vroeger liefdesrelaties wel beter waren. Nee, zegt medium Geziena van Spiritueel Zandvoort. Ze waren nederig en onderdanig naar elkaar.

Tijden veranderen, we zitten nu in de overgangsfase van loslaten van de onderdanigheid en het pamperen van de ander. Naar een nieuwe tijd waarin we van onszelf oprecht mogen houden en een partner gaan zien met een totaal andere blik.

Daarom is liefde nu iets wat op elke hoek wordt aangeboden, denk maar aan datingsites, en zelfs ook nog in de vorm van neem er toch een leuke minnares bij. Hier gaan wij allemaal van terugkomen. Liefde vraagt om exclusiviteit, puurheid, oprechtheid en serieusheid. Dat is op dit moment ver te zoeken.