Bang zijn dat de ander verdwijnt

Bang zijn dat de ander verdwijntBang zijn dat de ander verdwijnt. Je bent niet de enige die bang is dat de ander op een dag zijn biezen pakt en verdwijnt. Iedereen zal deze gedachte wel eens hebben. Maar er zijn mensen die elke dag er mee bezig zijn. Die zijn zo bang elke dag, dat op die dag de ander kan zeggen, het is voorbij.

Als je bang bent dat de ander verdwijnt, ben je bang om liefde toe te laten. En leef je zelf liefdeloos. Als je dit tegen deze persoon zegt, zal die direct aangeven. Dit klopt niet.

Angst is het tegenovergesteld van liefde. Elke dag die gedachten, waardoor je verlamt. Waardoor je werkelijk geen enkele dag van de verbinding geniet.

Deze mensen zijn bang om te leven, hebben zichzelf wijsgemaakt dat hun leven niets meer zal voorstellen als de ander hun verlaat. Ze zijn op geen enkele manier in staat, daar een voorstelling van te maken. Laat staan het idee alleen al.

De partner van deze persoon, zal in het begin deze neurose niet direct in de gaten hebben. Vaak zijn het ongelooflijk lieve mensen met een gouden hart. Die alles voor de ander over hebben en ook er voor zullen zorgen dat het ze aan niets ontbreekt. Dat is voor hun liefde, alleen is dat geen liefde.

Ze maken de ander in de ochtend wakker, staan op hetzelfde tijdstip op, of zelfs al iets eerder, om koffie en thee klaar te maken, broodjes te smeren en te zorgen dat de ander zich niet verslaapt. Ze maken het huis aan kant met de onderliggende gedachte dat hun partner dat fijn zal vinden.

Als die thuiskomt vragen ze direct hoe was het, heb je mij gemist. Constant de bevestiging nodig, dan voelen ze zich even goed en vrij. Het avondeten is gekookt en altijd afgestemd op de partner. Ook al hebben ze even gedacht datgene klaar te maken waar ze zelf zin in hebben. Nee, laat ik dat maar niet doen, dan maak ik mijn partner niet blij.

Ze zijn bang tot in de toppen van hun tenen. Zullen nooit iets voor zichzelf ondernemen. Hun hele leven staat in het teken van. Dat ze niet doorhebben, dat ze hun partner in een kindrol duwen, met al hun goedbedoelde vorm van zorgen voor. En dat dat betekent dat hun partner op een gegeven moment er helemaal niet blij mee is, hebben ze niet door. Zelf zitten ze in de ouderrol, waarmee ze hun partner op een gegeven moment van zich af duwen. Die voelt namelijk geen liefde.

Ze verwarren zorgen voor met liefde. Ze hebben dit thuis gezien en gaan op dezelfde voet door, zegt paragnost Astrid van Spiritueel Zandvoort. Als ik nu maar zorg dat voor de ander alles op rolletjes loopt, dan blijft ie. Mis gegokt, zegt medium Astrid van Spiritueel Zandvoort. Ze krijgt op haar kop en goed ook.

Dat gunnen we haar niet, het gebeurt wel. Door zichzelf compleet weg te cijferen, uit angst dat ze haar partner zal verliezen. Alles ontbreekt hierdoor. Spontaniteit, er van genieten, zich een keer door haar partner laten verrassen of verwennen. Tijd voor zichzelf te nemen. Grenzen aan te geven. Of aan t geven wat ze zelf wilt.

Ze loopt hier op vast. Ze zal boos worden op hem. Ieder mens wil namelijk niet alleen geven, die wil ook ontvangen. Maar dat moet je dan wel toelaten uiteraard, zegt medium Astrid van Spiritueel Zandvoort.

Ze herhaalt zoals het haar is voorgedaan. Haar ouders hadden dezelfde rolverdeling. Daar waren ook vaak stiltes bij, elkaar doodzwijgen. Omdat ze niet bij machte waren, dus in onmacht naar elkaar stonden. Ook felle ruzies en elkaar manipuleren, om toch dingen voor elkaar te krijgen.

In de huidige tijd houden deze relaties, gebaseerd op angst geen stand meer. Vroeger wel, nu kom je er niet meer mee weg. Je zult echt eerst je angsten onder ogen moeten gaan zien, voordat je je op de juiste manier kunt verbinden.

Diegenen die zo bang zijn, zullen eerst een paar keer flink hun neus stoten, omdat ze in hetzelfde patroon door blijven gaan. Er van overtuigd dat ze alles doen vanuit de liefde. Sommigen gooien de hele kont tegen de krib en willen nooit een partner meer.

Anderen spreken wij op Spiritueel Zandvoort en door de gesprekken gaan ze inzien, wacht het lag ook bij mij. Daar eenmaal belandt, is de weg vrij om liefde te zijn en te durven te gaan ontvangen.